Hoe sneller je backlinks geïndexeerd worden, hoe sneller je website groeit in de zoekresultaten. Daarom zijn linkbuilders gebrand op een beetje snelheid: waardering voor hun werk.

Een veel gestelde vraag is: hoe zorg ik dat Google mijn backlinks sneller oppakt?

Tools zijn niet heilig

Omdat tools je backlinks (nog) niet oppakken, betekent het niet dat Google je backlinks nog niet heeft gezien. Veel websites blokkeren bijvoorbeeld de tools van backlinkcheckers.

Richt je niet op domeinautoriteit

Richt je niet te veel op domeinautoriteit. Het is belangrijk dat je backlinks organiseert van relevante websites, maar de getallen die tools als SEMrush, Majestic en Ahrefs gebruiken zijn geen getallen of waardeoordelen die door google worden gebruikt.

Blijf bouwen

Dus om te zorgen voor een goed backlinkprofiel:

  • Blijf bouwen
  • Zorg voor relevante links
  • Zorg voor links van goede kwaliteit

Wanneer je druk bent met linkbuilding, ga dan vooral aan de slag met relevantie. En als je wil dat Google het sneller oppakt: zorg voor social shares, bekijk de betreffende pagina in Chrome en zoek in Google naar de URL. Kleine hacks die zorgen dat je backlinks sneller geïndexeerd worden.

Verder niet te druk maken over de snelheid van het indexeren van je backlinks. Google is een (veel-meer-dan-)miljoenenbedrijf. Hun missie is: ‘Organise the worlds information’. Zij doen hun best om hun werk goed te doen.

Neil Patel op YouTube

Bron

  • neilpatel.com

Delen