Over mij

“Vrouwen en computers. Dat kom je niet vaak tegen!” Dit hoor ik – tegenwoordig gelukkig iets minder – dagelijks. Ik heet Kim, ik ben 29 jaar en ik ben gek op computers. En dan heb ik het niet over keihard programmeren. Ik ben gek op de mogelijkheden die een computer biedt. En dan met name internet.

Mijn vader was altijd geïnteresseerd in computers. En wat papa deed, wilde ik ook. Ik zat dus in mijn jonge jaren al snel achter de computer. De eerste plaatjes in een tekstverwerkingsprogramma waren mijn grote liefde. En als ik op de printknop drukte dan kwam datzelfde plaatje – in zwart-wit weliswaar – uit die doos rollen. Dat vond ik zo bijzonder.

Van kaasmeisje naar online marketeer

Tijdens mijn schoolperiode was ik vooral druk met mijn tentamens, studeren, paardrijden en m’n vriend(inn)en en uiteindelijk behaalde ik mijn Bachelor aan de opleiding HBO Communication and Multimedia Design. In de tussentijd verdiende ik mijn geld met veel verschillende bijbaantjes, van het werken in een callcenter tot kaasmeisje bij de Albert Heijn. Altijd hadden mijn baantjes een commercieel tintje.

Conversieoptimalisatie eiste mijn aandacht op

Tijdens mijn opleiding was er nog vrij weinig bekend over online marketing. Toen ik mijn eerste stage ging doen richtte ik me volledig op conversieoptimalisatie. Ik vond het geweldig hoe je met slechts enkele aanpassingen een bezoeker een fijnere gebruikerservaring op een website kon geven, wat direct leidde tot meer conversies. Hoe tof is dat! Dus ik heb me helemaal klem gelezen aan boeken, onderzoeken en artikelen.

Maar ook online marketing bleek leuk!

Vervolgens kwam mijn afstudeerstage aan bod: ik wilde meer weten over hoe je meer bezoekers op een website kreeg. Dus mijn afstudeerstage was op een online marketingafdeling van een mediabureau. Op dat moment werkten we met z’n tweeën, inmiddels meer dan 20… Hier leerde ik een hoop in de praktijk, beet ik me vast in alles wat te maken had met online marketing en zorgde voor een hoop extra conversies bij hun klanten. Daar heb ik 3 jaar werkervaring opgedaan als projectleider.

Kan ik dat als ZZP’er?

Ja! Dat kon ik. Na die 3 jaar ben ik als online marketeer voor mezelf begonnen. Ik kreeg via via een hoop leuke klanten – zelfs zonder eigen website – en ik kon doen wat ik het leukst vond om te doen: leuke mensen blij maken met een goed converterende website. Ik kreeg via via veel opdrachten via een mediabureau. En naast die opdrachten kreeg ik ook een contract aangeboden in loondienst. En daar zit ik inmiddels anderhalf jaar.

10 jaar ervaring met goede resultaten

Er is een steeds grotere behoefte aan een goed doordacht marketingplan voor websites en webshops. En met inmiddels 10 jaar studie- en werkervaring in het online landschap heb ik meerdere websites en webshops aan een hogere omzet geholpen: door goed gevonden te worden met een goede converterende website of webshop.

Ik, Mik, Lorelandddddd