Over online marketing

Een website kan voor een volwaardig inkomen zorgen. Je hoeft niet bijzonder te zijn om geld te verdienen met je website. En je website kan zoveel bezoekers krijgen dat je direct op zoek moet naar personeel. Maar voor je zover bent heb je wel bezoekers nodig.

Online marketing zorgt voor meer bezoekers

Normaal zeg je: het woord zegt het al. Maar eigenlijk zegt de term ‘online marketing’ vrij weinig. Marketing die je online doet. Maar wat is dan precies het doel? Met online marketing wordt bedoeld dat je meer bezoekers naar je website of webshop lokt, stuurt, hoe je het wilt noemen.

Dat kan op verschillende manieren

Online marketing bestaat uit verschillende diensten:

  • Zoekmachine optimalisatie: zorgen dat je website hoog staat in de zoekresultaten van Google.
  • Zoekmachine adverteren: zorgen dat je website wordt getoond in de advertenties van de zoekresultaten van Google.
  • Display advertising: zorgen dat iedereen banners ziet over jouw website.
  • Social media marketing: meer bekendheid krijgen via social media, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.
  • Conversieoptimalisatie: zorgen dat de bezoekers van jouw website sneller contact opnemen.

Je begrijpt: hoe meer diensten je omarmd, hoe beter. Maar soms is dat financieel niet helemaal realistisch. En soms weet je ook gewoon niet waar je moet beginnen. En dat is waar ik kom kijken.

I did it once, I can do it twice

Grapje natuurlijk. I didn’t do it once. I do it daily. Het mooiste vind ik als jij een vraag hebt en ik een antwoord mag bedenken. Bijvoorbeeld:

“Ik heb een website waar ik mensen hulp aanbied bij het oplossen van hun financiële schulden. Hoe zorg ik dat men met mij in contact komt?”

Of:

“Mijn webshop heeft meer dan 2.000 bezoekers per maand. Ik heb maandelijks 3 bestellingen. Is dat een normaal aantal? Hoe kom ik aan meer bezoekers?”

Dat zijn inderdaad meerdere vragen in één, maar dat maakt me niet uit. Ik schrijf een gedegen strategie, onderbouwd met ervaringen en doelen. En samen maken we er een succes van.

  • Voor een webdesignbedrijf heb ik gezorgd dat ze in plaats van 0 reacties per jaar (!) naar 4 reacties per dag (!!!) gingen met de website.
  • Een autoverhuurbedrijf op de Antillen krijgt momenteel 650 reacties PER MAAND op de website. Toen ze begonnen hadden ze nog geen website.

Stel je eens voor in hoeverre hun omzet is gegroeid…

Goede vraag, het kostenplaatje…

Uiteraard zijn er kosten gemoeid bij de online marketing van jouw website of webshop. Maar het voordeel is dat online marketing zich – mits goed uitgevoerd – terugverdiend. Dus zorg dat je een bedrijf vind die bij je past. Die je op de hoogte houdt van je bezoekersstatistieken en posities. Die je laat zien wat er gebeurt. Zodat je niet in het duister tast of aan ongelukkige contracten vast zit. De kosten zijn volledig afhankelijk van jouw website en jouw wensen. Benieuwd? Bekijk dan de pagina samenwerken. Zo kunnen we samen kijken hoe we jouw website een online succes gaan maken.