Word je website niet door Google herkend? Worden je blogs niet in de zoekresultaten getoond? En kun je geen enkel zoekwoord bedenken waarop je website naar voren komt? Dan kan het zomaar zijn dat Google je website überhaupt niet toont. Of in vaktaal: Google heeft je website misschien niet geïndexeerd.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je website dusdanig slecht is geoptimaliseerd dat je niet in de buurt komt van de – bijvoorbeeld – top 100. Maar dat wil je natuurlijk controleren.

Controleren of je website wordt geïndexeerd

Je gaat naar Google en je zoekt in de zoekbalk naar ‘site:URL’. Je kunt ook specifiek op zoek gaan naar een bepaalde pagina.

Website wordt niet getoond in Google - online marketing

Soms heeft het trouwens zin om de URL met www en zonder te proberen.

Je website wordt wel geïndexeerd

Nou zijn er twee opties: je website wordt wel of niet geïndexeerd. Als je website wel wordt geïndexeerd maar je kunt je eigen website op geen enkel zoekwoord vinden: dan heb je wat te doen 😉

Ga aan de slag met online marketing om te zorgen dat je website op de juiste zoekwoorden wordt gevonden. Deze website kan je daar een mooi houvast bij bieden.

Je website wordt niet geïndexeerd

Controleer dan waar het aan ligt. Als je website pas een paar dagen oud is,  is het niet vreemd dat hij nog niet wordt geïndexeerd overigens.

  1. Check of het vinkje in WordPress uitstaat (bij Instellingen – Weergave) die de zoekmachines aangeeft om de website te blokkeren
  2. Check of in je robots.txt bestand geen toegang geblokkeerd wordt

Bovenstaand zijn de meest voorkomende problemen. Als je website net nieuw is heb je er baat bij om je URL op zo veel mogelijk plekken neer te zetten, bijvoorbeeld in de biografie van al je socialmedia-accounts, je zakelijke Facebookpagina, eventueel op websites van bekenden (linkbuilding).

Delen